tensta folkdanslag.

 

 

 Kontakt

 Om folkdanslaget

 Historik

 Boka oss
 -
Uppvisning

 -
Utlärning

 -
Lekledning
   m.m.

 Bilder

 Om Tensta

 BUS

 Snörakan

 Traditioner

 Infobladet

 In English

 In Deutsch

 

Startsidan

 

 

 

 

 

Om Tensta

Tensta är en liten by mitt ute i den uppländska myllan - mellan Vattholma och Björklinge, norr om Uppsala.


Tensta är, sin storlek till trots, känd för flera saker.

En central och historiskt sett mycket viktig del har kyrkan med konstnären Johannes Rosenrods fantastiska målningar och inte minst känd som en av de mest påkostade landskyrkorna i Sverige. Denna mycket vackra kyrka och dess välbevarade byggnader runt omkring växer fram ur en oas av lummig grönska. Den vackert belägna och välskötta kyrgogården och en välansad äppelträdgård är vad som möter den som kommer till Tensta. Kyrkan är mycket populär för bröllop.
Läs mer om Tensta Kyrka här!

Två andra mycket betydelsefulla inslag som i nutid göra att Tensta gång efter annan "hamnar på kartan" är Folkdanslaget
och Spelmanslaget och dess framgångar som man ständigt skördar. Folkdanslagets mycket framgångsrika tid som arrangör av Upplandsschottisen(2004-2006) förde med sig att Tensta är vida känt i landet både inom och utanför folkdanskretsar. Läs mer om folkdanslaget här inom kort!.

Den kanske allra viktigaste delen i Tensta är Bygdegården. Den tillhör en av landets mest bokade bygdgårdar och spelar en mycket viktig roll för alla aktörer på orten. En alldeles utomordentligt fin fest- och föreningslokal med ett modernt och välutrustat kök. Den största samlingssalen har en kapacitet på ca 100 sittande middagsgäster.
Läs mer om bygdgården
här!

 

www.tenstafolkdanslag.se© 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use