tensta folkdanslag.

 

 

 Kontakt

 

 Om  
 folkdanslaget

 

 Historik

 

 Boka oss
 -
Uppvisning

 - Utlärning

 - Lekledning
   m.m.

 

 Bilder

 

 Om Tensta

 BUS

 

 Snörakan

 

 Traditioner

 Infobladet

 

 In English

 

 In Deutsch

 

 Tillbaks till  

 startsidan

Historik

Tensta Folkdanslag bildades 1949 och är allt sedan dess en viktig och framgångsrik del av svensk folkdans- och folkmusikkultur.

 

Glädje och positivt tänkande är faktorer som är och har varit folkdanslagets framgångsfaktor. Bl.a. har man en stor barn- och ungdomsverksamhet med flera grupper för olika åldrar. Redan som 5-åring kan man starta sin folkdansbana...!

 

Under årens lopp har folkdanslaget gjort resor till olika länder i Europa. Man har också deltagit i SVT's program Nygammalt och inte minst i en rad danstävlingar där stora framgångar skördats. Den största av tävlingarna är Hälsingehambon där Torsten och Anita Andersson stått om mästare oräkneliga gånger.

 

En annan stor gammaldanstävling är Upplandsschottisen som i många år arrangerades av Strömsbergs Folkdansgille. Ny lokal för Snörakan 2013 är Björkvallen. 2004 tog Tensta Folkdanslag över huvudansvaret för tävlingen och kunde efter tre framgångsrika år lämna över ansvaret till Enköpings Folkdansgille och Grillby Folkdansgille.

 

2009 startade Tensta Folkdanslag upp en ny tävling - Snörakan som är ett mästerskap i Gammaldans. Man tävlar i fyra olika danser - snoa, hambo, schottis och vals.

 

 

 

www.tenstafolkdanslag.se© 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use